35 år med kalendrar från Majema

Lärarkalendrar Majema

 

Planeringskalendern en klassiker sedan 1982
En kväll för trettiofem år sedan, när barnen hade somnat, satt jag vid köksbordet och skissade på Majemas första gula planeringskalender. Efter flera år som lärare utomlands var familjen tillbaka i Sverige och idéerna jag hade fått med mig var redo att bli verklighet.

 

Till första upplagan 1982 använde jag gnuggbokstäver och drog linjerna för hand med tuschpenna. De tryckta kalendrarna förvarade jag i mitt lilla lager hemma i hallen och under vår säng.

 

 

Sedan dess har Majema utvecklats till ett populärt förlag med läromedel och planeringsverktyg för lärare och elever. På kontoret i Nacka Strand arbetar idag ett stort, härligt gäng med engagerad och proffsig personal i alla led. Det enda som är sig likt är det personliga engagemanget och passionen för att ta fram bra material med tydlig struktur som underlättar och inspirerar i lärares vardag.

 


Marianne Billström, grundare av Majemaförlaget

 

Läs mer om våra lärarkalendrar.
Skriv ut vår beställningslista här.