Allt börjar med en bra lärare

Jag har börjat följa några blivande lärares bloggar och twitter, bl. a Sökarens skoltankar, läs gärna hennes funderingar om elevernas "tysta väntan", jag tycker det var väldigt tänkvärt. Följer också Hannas tankar på twitter, det är uppfriskande att följa med i framtidens lärares tankar! Högt upp på min önskelista står att läraryrket ska få bättre status. En av mina söner är lärare och gör ett fantastiskt jobb (det tycker väl alla mammor om sina barn), jag hoppas verkligen att han ska känna fortsatt glädje i sitt arbete och få bekräftelse för det han gör. Det är fascinerande hur många olika lärartyper det finns. Vi på Majema har gjort en målgruppsanalys inför en satsning på digitala läromedel och då insåg vi verkligen att behoven varierar! Det är en stor utmaning att tillfredställa så många som möjligt. Det bästa vi vet är när lärare hör av sig med synpunkter.