Våra älskade kalendrar!

Lärare med Majemas lärarkalender

 

Nytt läsår och dags för ny kalender! Elevkalender, lärarkalender, väggkalender, digitalkalender! Utbudet är stort! Vilken klarar du dig inte utan?

Majemas klassiska gula planeringskalender har funnits sedan 1982. I år har våra lärarkalendrar slagit alla rekord! Så pass att den gröna Lärarkalendern tog slut redan innan sommaren men fler är på ingång så suktar du efter en grön så kommer de i lager igen i vecka 35.

 

 

Kalenderblocket mer än bara en väggkalender

Årets nyhet bland Majemas väggkalendrar är Kalenderblocket som visar ett blad för varje dag. Till varje vardag finns uppslag till samtalsämnen eller uppgifter till eleverna. Samtalsämnena handlar om traditioner och högtider, både svenska och en del internationella, samt olika talesätt och gåtor. Uppgifterna varierar inom ämnena svenska, matematik, SO och NO samt kring traditioner, bilder och rörelser. Vissa dagar är uppgiften riktad till en elev och vissa dagar till alla elever i klassen. Varje dag kan en elev vara morgonvärd och ansvara för att presentera dagen samt inleda samtalet eller visa uppgiften. Låt eleverna ta hem kalenderbladet med dagen de varit värd för eller häng upp dagarna i klassrummet och se hur månaden växer fram.

 

Elevkalendrar

Att låta eleverna föra loggbok och reflektera över sin dag och sitt lärande är oerhört givande för både elever, lärare och föräldrar. Se alla våra elevkalendrar här. Kalendern för åk 7-9är så mycket mer än bara en daterad elevkalender. Med gott om plats för planering och utvärdering är syftet med Kalendern att lyfta elevens förmåga att göra sig till chef över sina studier. Varje vecka finns det även antingen pluggtips, små quiz eller påfyllning av ordförrådet.

Utvärdering Veckologgen

Veckologgen majema

Veckologgen för förskoleklass och lågstadiet

Veckologgenhar en öppen struktur som ger plats för elevens egna tankar och idéer. Planera, dokumentera, skriv och rita, klura på veckans uppgift eller använd Veckologgen som en kontaktbok mellan hem och skola.

 

Tävling!

Vi lottar ut 10 stycken Veckokalendern bland er som kommenterar blogginlägget och berättar vilken favoritkalender du har och varför. Vinnarna dras den 14/8 och kontaktas via e-post. Veckouppslag Majema