Blomsterpinne, superkillen och kinamattesnille...

...minikanelbullslotteri, tomatsillburken, kamratposten.... Vad har då alla dessa ord gemensamt? Jo, de är resultatet av en liten utmaning jag gav mina kollegor här på Majema för en vecka sedan. Var och en fick ett kuvert med 25 lösa bokstäver i och utmaningen var att hitta det längsta ordet och kanske till och med få fram vilket ord på 25 bokstäver som jag klipp itu. Jag kan lova att utmaningen satte fart på kreativiteten. Det reflekterades och samarbetades på alla håll och kanter och det bästa av allt det var kul! Nu utmanar jag er - hitta mitt ord! Skriv din lösning i kommentarsfältet. Min lösning presenterar jag under nästa vecka!

Övningen fungerar också bra i klassen. Anpassa till just dina elever genom att välja ett ord med lagom många bokstäver, på svenska eller engelska. I övrigt hoppas jag att du idag kramas riktigt mycket, både med dina elever och familj. I dag, 21 januari, är det nämnligen Kramens dag. Så sprid lite solsken och krama de du möter nu på din väg från datorn! Trevlig helg och KRAM på er allihop!