Bokmässan i Göteborg

hej_skolan_attgaiettan_forfattare_katarina_neiman_hedensjo_mini   Om en dryg vecka är det bokmässa i Göteborg och dit ska vi med vår fina, första och alldeles färska föräldrabok ”Att gå i ETTAN”. hej_skolan_omslag_pressrum_mini
Förutom en liten monter i a-hallen, där jag kommer tillbringa mina dagar, så är jag inbokad att hålla ett seminarium på lördagen klockan 11. Uppladdningen inför det har börjat. Vad ska jag välja att prata om, ur vår 200 sidor tjocka bok? Inför SVT:s Gomorron Sverige, där jag medverkade måndag 19 augusti, var mitt fokus snarast att få bukt med nervositeten. Tv är fortfarande en stor grej för oss som är födda på 70-talet, håller ni inte med? Jag hade hittat information på nätet som indikerade att närmare 100 000 tittare skulle se mig prata i tv-rutan den där morgonen. Det vill säga i runda slängar motsvarande 4000 skolklasser. Samtidigt. Nu var det kanske inte riktigt så många som satt klistrade klockan 6.40, sista dagen på sommarlovet (eller första skoldagen?!). Men ändå. Till mitt seminarium på bokmässan på lördagen väntar jag mig motsvarande fyra-fem skolklasser. På 20 minuter ska jag lära dem allt jag kan. Det ser jag mycket fram emot. /Katta Hedensjö