Bokstavspåse

Förra veckan åt jag och min kompis Astrid en god middag tillsammans och som vanligt blev det en hel del skolsnack. Astrid arbetar som klasslärare i en etta på Brunns skola på Ingarö och det är alltid lika roligt att höra henne berätta om olika idéer och projekt. Astrid är en suverän pedagog! Här kommer en kul grej som Astrid gör just nu i sin etta. Passar även jättebra i en förskoleklass. En elev i taget får på måndagen ta hem den tomma bokstavspåsen. Uppdraget är att samla saker i påsen som alla börjar på, eller innehåller, en viss bokstav. Med påsen följer en liten instruktion till föräldrarna. Påsen ska vara tillbaka i skolan på torsdagen.

Vid samlingen på fredagen får eleven presentera några av sina saker genom att sticka ner handen i påsen, känna på en sak och ge sina kamrater ledtrådar på vad det kan vara. Kamraterna gissar - de vet ju vilken bokstav saken börjar på. Astrid fotograferar sedan sakerna eleven samlat. Det fotot klistrar eleven in i sin Bokstavsbok. Om det är lämpligt skriver eleven även en lista på sakerna och klistrar in bredvid.

Fotot här är ett exempel på en elev som verkligen gått igång på uppgiften. 42 st saker som innehåller bokstaven T, allt ifrån tandtråd till trosa. Gissa om hon var nöjd!?