Digital prova på övning från Min bok om NÄROMRÅDET

Min skolväg - ett elevarbete gjort med appen Educreations

Med Min bok om Närområdet har du som lärare en perfekt utgångspunkt när du vill arbeta varierat men inte vill känna dig låst utav ett läromedel. Boken innehåller uppslag kring elevens hemort och skolväg samt yrken, viktiga samhällsfunktioner, byggnader, hållbar utveckling och livet förr i tiden. Teman som alla är tacksamma att arbeta digitalt med.

Prova på övning - Min skolväg

Låt dina elever vandra runt i närområdet och dokumentera vad de ser och upplever. De kan t.ex. * fotografera vad de ser * söka efter fakta och kartor på internet * måla av olika trafikmärken * intervjua olika personer i sitt närområde * dramatisera intervjuerna eller göra egna filmer av all fakta * bjuda in föräldrar, klasser eller andra nyfikna till en utställning om närområdet  

Nedan kan du se hur två elever har arbetat med appen Educreations i sitt redovisningsarbete kring min skolväg - en övning från Min bok om NÄROMRÅDET.

Lycka till! /Anna-Karin Holmgren, Redaktör på Majemaförlaget

Ps! Vill du prata med oss om hur du kan arbeta digitalt med Majemas läromedel? Träffa oss på SETT, en mässa för det moderna och innovativa lärandet. Vi ses på Kistamässan den 7-8 maj i monter K:30.

Så här blev 2 elevers "redovisningsfilm" som de har gjort i appen Educreations.