Får får får?

Som boende i ett villaområde i en av Stockholmsförorter tycker jag att jag bor mer "i stan" än "på landet". Trots det är det förundrande att se hur mycket djur som rör sig utanför knutarna. Rådjur och hjortar är vanliga gäster i vår lilla trädgård. Älgar, rävar och grävlingar har också dykt upp vid enstaka tillfällen. Men den syn som mötte mig i morse när jag körde i väg tillhör nog de mest ovanliga. En hel fårskock...på rymmen! Efter lite efterforskning och poliskontakt kom det fram att de nog varit på rymmen ett par dagar redan - hoppas nu att de blir infångade och återförda till sin ägare innan de hamnar ute på mer trafikerade vägar! Säkert har du råkat ut för att någon av dina elever har kommit till skolan alldeles uppfylld av vad de sett på vägen till skolan. Ett gyllene tillfälle att fånga barnens entusiasm och snabbt planera om dagen och börja plocka fram fakta om får, rådjur, ekoxar eller vad det nu kan vara för djur som är aktuellt. Just får finns väl inte med i Min bok om SKOGENS DJUR eller i Min bok om SMÅKRYP, som ju annars är perfekta böcker att använda till att samla fakta om olika djur och småkryp.