Gästbloggare - Att arbeta med Veckologgen Apa i förskoleklass

Gästbloggare Margareta Neiman och Marie Berglund, förskoleklasspedagoger på Kristinaskolan, Lidingö.

Vi har har använt Veckologgen som barnens dokumentationsbok under läsåret 13/14. Veckologgen är ett fantastiskt verktyg och minnesbok för barnen där de samlar sina reflektioner och tankar under läsårets gång. Barnen har dokumenterat veckans aktuella händelser i boken. Loggen har även skickats hem med olika läxor och skapar därmed delaktighet mellan elev, skola och föräldrar.

Exempel på elevarbeten i Veckologgen Apa

Här arbetar vi med matematik. Uppgiften var att räkna hur många steg det är runt barnets hus/bostad.Här har vi pratat om Världsvattendagen. Detta ledde till en uppgift om vårt kretslopp.En matteuppgift, där även föräldrar är involverade i själva uppgiften. Här har vi bett barnen räkna familjens alla tår. Här var uppgiften att berätta om vår friluftsdag.Här arbetar vi med en praktisk uppgift som vi har dokumenterat. Här har vi utvärderat vårterminen.

Om Veckologgen

I Veckologgen kan eleven göra sin planering, föra dagboksanteckningar, skriva utvärdering och berättelser om en särskild händelse. Tack vare bokens öppna struktur kan du och dina elever utforma innehållet efter egna önskemål och behov. Läs mer om de olika Veckologgarna här Bläddra i Veckologgen Apa FSK Bläddra i Veckologgen Groda för åk 1 Bläddra i Veckologgen Papegoja för åk 2 Bläddra i Veckologgen Sköldpadda för åk 3