IPad i undervisningen

Nu går det undan i utvecklingen! Jag (en dinosaur född -56) var väldigt skeptisk när den sk Surfplattan skulle introduceras. Det lät ju inte klokt, det fanns ju datorer, böcker och tidningar... Men det är nog inte så dumt ändå, man kan tydligen ha mycket nytta av den i undervisningen. Läser en artikel i DN idag om att läsplattan tar över som undervisningsredskap i New York. Deras erfarenhet är att de bärbara datorerna tar för lång tid att koppla upp.

Jag får nog ge mig, det verkar finnas många fördelar med denna pryl. Frågan är hur kommunerna tänker nu. Kommer de att köpa in plattor i stället för bärbara datorer i "en-till-en"satsningen? Det ska bli spännande att följa utvecklingen! Jag applåderar verkligen allt som främjar det Goda lärandet i skolorna! Även om jag värnar om det tryckta läromedlet, så kan det bli ett spännande verktyg. Men en sak kan jag svära på - jag kommer aldrig att överge min morgontidning i pappersformat! Ha en riktigt härlig vecka och hoppas vi får njuta av mycket vårvintersol!

PS. Nu är det nära, snart dimper Majemas nya katalog ner på din skola.DS