Läsdagen

Hoppas ni haft en fin helg! Med tända ljus och en god bok kanske? Finns det något härligare än att försjunka i en bra bok? Det är inte alla som har kommit på läsningens magi, men vi vuxna har en uppgift i att försöka ge barnen/ungdomarna/eleverna LÄSLUST!

Torsdagen i vecka 46 en nationell läsdag

Från Lärarförbundet kom idén om en nationell läsdag för den svenska skolan. Den 18/11 1999 utropade SBI torsdagen i vecka 46 till en nationell läsdag för landets alla skolor. Eftersom det var jubileumsår för Sagabiblioteket beslöts att dagen skulle firas till minnet av lärarnas tidiga satsning på god läsning för alla skolbarn. Den nationella läsdagen permanentades därefter, och infaller alltid torsdagen i vecka 46. Den tycker jag ni ska fira i skolorna! Det finns affischer, där eleverna kan göra snygga bokrecensioner och Läsloggar med spännande reflekterande frågor. Dessa gör" bokarbetet" mycket roligare!

   Vi har fyra Läsloggen, som är signerade av Niklas Rådström och Catharina Günther Rådström. De har där skrivit ett jättefint förord om "Att läsa..." Skicka din mejladress till info@majema.se, så har du chansen att vinna en av dessa böcker!