Majemabloggen 5 snabba!

På en läromedelsmässa i Karlskrona förra veckan haffade vi den härliga läraren Ann Trydefeldt, som svarade på "Majemabloggens 5 snabba!" 1. Vad är det bästa med att vara lärare?

Det bästa med att vara lärare är att se lusten hos ett barn som är nyfiket samt att vi lärare får vara så kreativa i vårt möte med barnet som är på väg mot kunskaper och färdigheter för livet!!

2. Hur ser ett drömläromedel ut för dig? (Beskriv med tre ord). Jag vill ha en smartboard fast det är ju för dyrt och skolan är ju inte de som har det senaste inom utb och teknik. 3. Vad har du på väggen i ditt klassrum just nu? Vi arbetar med en storyline som handlar om rymden så på våra väggar hänger skisser på en rymdstation, karaktärer som ska jobba där, cv:n som de som vill jobba där har skrivit samt en plansch på geometriska objekt. 4. Var läser du om lärande och nya läromedel? Tipsa om ditt smultronställe. Mitt smultronställe för tips om lärande samt läromedel är när jag får personliga utskick på mail, läromedelsutställningar , läser Lärarnas tidning och Pedagogiska magasinet. 5. Om du fick välja precis vad du vill från Majema, vad skulle du välja då? Jag har svårt att välja något från Majema för det är så mycket som är bra!! I flera år har vi använt loggböcker (planeringsböcker), läxböcker, projektböcker m.m. Kopieringsunderlag tilltalar mig då jag kan anpassa undervisning mer utan att behöva göra en hel bok. Fullt ös i Majemas monter i Karslkrona! laromedelsmassa karslkrona