MasaKhem Fox Educare - Khayelitsha Cape Town

Jag är precis hemkommen ifrån en nästan 3 veckor lång semester i Kapstaden. En morgon åkte jag på en 'Township tour'. Townships är områden som finns över hela Sydafrika främst i anslutning till huvudstäderna. Townshipsen kom till under apartheid och är mycket fattiga områden där majoriteten av invånarna bor i skjul. När jag var i Kapstadens största och snabbast växande township Khayelitsha fick jag möjligheten att hälsa på i en förskola som heter MasaKhem Fox Educare där jag träffade fantastiska lärare och barn, som trots den otroliga fattigdomen är fyllda av både glädje och hopp. Detta besök var helt otroligt och det satte verkligen ens egna 'problem' i ett helt annat perspektiv. Åker man till Sydafrika MÅSTE man åka ut till ett Township.Jag fick även se ett helt fantastiskt uppträdande av barnen! Klicka på följande länk för att se videon - IMG_0566