PEAK

Vad är PEAK? "PEAK utvecklar energikännedom och energietik bland elever i skolåren 1-9 kring energibesparing i hem och skola" PEAK grundades under oljekrisen på 70-talet i Kalifornien. Grundaren John B Philips trodde att hushållen, liksom industrier och företag, kunde hålla nere sin energianvändning under dyra energitoppar. Särskilt om barn och ungdomar fick chansen att spela rollen som hemmens "kloka energiförvaltare". Ett samarbete startades med Nacka kommun. Sedan 2001 har Nackas kommunala skolor inom ramen för PEAK vävt in utbyten med möten och lärande mellan skolor i Nacka, Kalifornien och Illinois.

Fyra energihandlingsätt -i vardagen
1. Att minska energianvändningen genom att “hålla igen” 2. Att använda ny och mer effektiv teknik 3. Att använda energin på rätt tider och i rätt mängd 4. Att använda förnyelsebar energi i så stor utsträckning som möjligt

Det är så uppfriskande att höra talas om sådana här fantastiska projekt! Det finns hopp om mänskligheten! Här hittar du ett favoritrecept på en festlig fiskrätt att förgylla helgen med. Ha en riktigt skön helg!