Välkommen in i Fröken Josefins klassrum!

Gästbloggare Fröken Josefin, klasslärare åk 1

Välkommen hem till oss!

Att arbeta som pedagog är inte enbart att lära ut, det är också viktigt att skapa en miljö där både vuxna och barn trivs, då lär vi in som bäst!

I klassrummet spenderar vi nästan fem timmar tillsammans varje dag, fler timmar än vad många barn spenderar hemma en vanlig vardag. För mig har det därför varit viktigt att skapa en hemkänsla i vårt klassrum. Det ska kännas som att man sitter hemma i köket eller i vardagsrummet och jag vill sprida en myskänsla. Jag byter gardiner och dukar efter säsong, inreder fönstren, har trasmattor på golvet och julgran när det är december.


Jag har denna termin valt att ha eleverna i ett stort U. Vi är många på en ganska liten yta så visst kan det kännas trångt ibland men utrymmet man får i mitten är guld värt. Många elever arbetar exempelvis bättre liggandes på golvetVår kunskapsvägg återkommer vi till ofta. Där sitter alla kunskapskrav som vi ska nå innan treans slut.

Vi har ett grupprum där jag har ställt en soffa samt ett arbetsbord. Eleverna tycker det är jättemysigt att få gå in och sätta sig där för en stunds lugn och ro.

 

Vi har en praktisk bänk i klassrummet med mycket material. Vi kallar det extrauppgifter och eleverna arbetar med dessa när de är klara med något eller när det är elevens val.

 

Att arbeta som pedagog är inte enbart att lära ut, det är också viktigt att skapa en miljö där både vuxna och barn trivs, då lär vi in som bäst!

Följ Frokenjosefines på Instagram.