Vi skola älska vår skola

I söndags inledde Maciej Zaremba en ?artikelserie i DN om nutidens svenska skola. Första reportaget handlade om huvudmannaskapet. Idag fortsatte serien med del 2 om läsförståelsen hos de svensak eleverna. Ingen munter läsning! Och det är definitivt inte elevernas fel! Jag ska fortsätta följa Zarembas granskning av skolan med spänning. Nästa reportage kommer på söndag. Nu när jag ändå håller på och berättar om vad jag läser i morgontidningen, så fortsätter jag med en liten vers som stod på Namn och nytt-sidan i morse; "Det kommer skita sig", apropå ett tilltagande språkmissbruk. av "Holmberg" Jag är inte direkt någon ordningsman, men jag tror att det bor en liten språkpolis inom mig. Så jag tog genast denna dikt till mitt hjärta; Nu lägras mörkret kring vår jord, som kring en ödslig grav. Vi inser att ett vackert ord snart kommer gå i kvav. Vi kommer spy, vi kommer dö, snart kommer vi få fnatt, till föga hjälp, ty pö om pö försvinner ordet "att". PS.