Kom igång!


Logga in för första gången

Här hittar du en steg för steg guide som visar hur du gör för att administrera ditt konto och aktivera dina webbar. Instruktionerna finns även att se i den här korta videon. Har du funderingar du snabbt vill ha svar på kan du läsa ”vanliga frågor och svar” för våra digitala produkter.


Guide - Kom igång!

 

Om Majemas digitala läromedel

Till våra basläromedel finns lärar - och elevwebbar för din undervisning.

Gemensamt för lärarwebbarna:
• Hela grundboken i digital version för gemensam visning, genomgång och uppföljning.
• Anpassad för interaktiv skrivtavla och projektor, via dator eller surfplatta.
• Individlicens 12 månader.

Varje lärarwebb har utöver detta sina specifika tillägg, som t.ex. spel, ljudfiler, filmer och extra övningar. Mer om detta kan du läsa vid respektive produkt.

På elevwebben kan eleverna ta del av innehåll från grundboken samt fördjupa sig i olika interaktiva övningar, på egen hand och i sin egen takt. Och det är enkelt för dina elever att logga in, alla elever har samma lösenord. Elevwebben kan användas både i skolan och hemma och erbjuds till Läsresan Fk-åk 3 och Mitt i prick åk 4-6.

Så här arbetar du med dina digitala läromedel

Läsresan FK- åk3
Läsresan webb innehåller både en lärarwebb och en elevwebb till alla dina elever. Inled dina lektioner med att lyssna på kapitlets text, arbeta med ordförståelse, upptäck alfabetets bokstäver och ljud eller jobba med modelltexter. Här finns även språklådan med flera olika interaktiva och språkstimulerande övningar. Du hittar både läsebok och arbetsbok att visa i storformat. Från lärarwebben har du även tillgång till lärarhandledning och möjlighet att skriva ut alla kopieringsunderlag i färg. På elevwebben finns läsebokens alla texter inlästa för eleverna och ett stort urval av självrättande övningar. Dessutom finns ett helt nivåboksbibliotek med 64 olika titlar på 8 olika nivåer.
Se våra korta filmer som guidar dig igenom Läsresans webbar för FK- åk 3 här.

Mitt i prick FK- åk 6
Lärarwebben till Mitt i prick ger dig allt du behöver för genomgång och uppföljning av din lektion Här får du tillgång till färdiga illustrerade genomgångar för lektionen samt olika matteverktyg så som pedagogiskt illustrerade genomgångar av det nya som ska läras, lekfull färdighetsträning kopplat till lektionens innehåll, interaktiva verktyg för genomgångar och repetition samt kapitlets berättelse inläst med en mattefråga som avslutning. Mitt i prick åk 4-6 innehåller även en elevwebb med självrättande övningar, färdighetsträning på två nivåer, problemlösningsuppgfiter, begreppsträning och kluringar. Eleverna loggar enkelt in på mip.se med klassens gemensamma lösenord.
Se en kort film som guidar dig igenom lärarwebben för Mitt i Prick FK- åk 3.

Learn English åk 1-3
En lärarwebb med allt samlat på en plats – bekvämt, lättanvänt och med tilltalande form. Förstora varje övning från grundboken, sjung med i sångerna, lyssna på texterna, bläddra och läs i bilderböckerna, titta på filmerna samt träna på ord och uttal med hjälp av interaktiva övningar. Med Learn English arbetsbok, webb, lärarhandledning och kopieringsunderlag har du ett komplett läromedel som tar tillvara varje minut i timplanen.
Se en kort film som guidar dig igenom lärarwebben för Learn English.

Språkskrinet åk 1-3
Att arbeta med Språkskrinets lärarwebb är riktig kul! Lärarwebben innehåller hela elevboken samt flera nya övningar. Språkskrinets lärarwebb har samma upplägg och innehåll som böckerna och alla bokens sidor skrivbara i denna digitala version. Här finns även nya kompletterande övningar unika för lärarwebben, som du med fördel kan använda dig av vid dina genomgångar.
Se en kort film som guidar dig igenom Språkskrinets lärarwebb här.

Klassrumskalendern 
Majemas digitala kalender anpassad för interaktiv skrivtavla eller skrivplatta. Med vår interaktiva webbtjänst Klassrumskalendern skapar du och din klass enkelt er personliga kalender. Lägg in egna bilder, skapa egna texter och knyt ihop undervisningen med hjälp av Klassrumskalendern. Ett roligt och kreativt sätt att ha koll.
Se gärna vår film som visar möjligheterna med vår digitala kalender. 

Har du inte fått svar på det du undrar? Kontakta vår support så får du snabb hjälp!

08-716 67 75

kundtjanst@majema.se