Bild

Mitt i prick

Mitt i prick för förskoleklass får eleverna möta matematikens värld och dess olika begrepp på ett genomtänkt och utvecklande sätt. Ett komplett läromedel författat av svenska och finska författare och självklart utefter den reviderade läroplanen för förskoleklass.

Mitt i prick 1-3 är ett heltäckande basläromedel i matematik. Ett kapitel är tänkt som en lektion och består vanligtvis av tre sidor. Läromedlet innehåller, förutom den viktiga färdighetsträningen, flera kapitel med fokus på matematiska begrepp, problemlösning och kommunikation.

Mitt i prick FK
Mitt i prick åk 1
Mitt i prick åk 2
Mitt i prick åk3

Mitt i prick åk 1-3 är ett gediget och genomtänkt läromedel som ger dig ett samlat grepp över din lektion och din undervisning, kapitel för kapitel.

 • Grundboken - där eleverna har lätt att få överblick över lektionens innehåll och lärandemål.
 • Kopieringsunderlaget – med färdighetsträning och fördjupning i två nivåer, kopplat till lektionen.
 • Lärarwebben – där du har tillgång till färdiga illustrerade genomgångar för lektionen och olika matteverktyg.
 • Lärarhandledningen – med flera förslag för varje lektion på aktiviteter för en varierad undervisning samt facit, läxuppgifter och tester för kopiering.

Mitt i prick är ursprungligen ett läromedel från Finland som har arbetats om utifrån Lgr 11, av svenska författare. Resultatet är ett matematiskt innehåll med det bästa från två världar.

Vad säger lärarna om Mitt i prick?

Neda Momeni Christiansson, Fridhemsskolan

”När jag har genomgång använder jag mig alltid av webbdelen för att på ett enkelt sätt skapa tydlighet och förståelse hos barnen. Eleverna uppskattar tydligheten i boken och att man tar ett kapitel varje lektion. ’Det blir mindre rörigt’ säger många av mina elever.”

Eva Marklund, Brunns skola

"Vi har kunnat följa lärarhandledningen sida för sida och det har sparat så mycket planeringstid! Arbetsmaterialet är lagom för en lektion och förslagen till aktiviteter har olika svårighetsgrad."


Varför jag bytte läromedel

Det var två anledningar till att jag bytte ut mitt läromedel i matematik. Jag upplevde att mina elever alltid var stressade när vi arbetade med det tidigare läromedlet. Även om upplägget med det materialet var att alla elever inte skulle göra allt – så tyckte eleverna inte om att de skulle stryka sidor, de tog det som ett misslyckande. Sedan saknade jag problemlösning. Jag fick ägna en massa tid åt att komplettera och leta efter många och olika typer av uppgifter.

Jag tittade på många läromedel och jämförde dem med varandra innan jag fastnade för Mitt i prick.

 • Nu hinner alla elever med att arbeta i boken, de slipper stryka sidor. De får uppleva känslan av att lyckas! Till de elever som är snabba eller behöver mer utmaningar hittar jag extra material både i kopieringsunderlagen och lärarhandledningen.
 • Mitt i prick ger oss förutsättningen att arbeta dagligen med problemlösningsuppgifter och att prata matematik. Det är numer ett tydligt fokus på problemlösning och elevernas mattetänk. Jag upplever att mina elever lär sig mer nu. Och jag får tid över när jag inte behöver leta problemlösningsuppgifter längre...
 • En annan viktig sak för mig har varit att läromedlet måste vara konkret, jag vill alltid erbjuda mina elever att arbeta med laborativa material. I lärarhandledningen finns en uppsjö med förslag till detta.
 • En mycket stor fördel för mig som lärare nu är att jag behöver väldigt lite tid till förberedelser inför mattelektionerna. Allt jag behöver finns redan, på lärarwebben, i lärarhandledningen och i kopieringsunderlaget. Jag behöver inte ägna speciellt mycket tid för att förbereda mig. Allt är så noga uttänkt.
 • Och det bästa...nu har jag övertygat hela lågstadiet på min skola. Det här läsåret arbetar alla med Mitt i prick!

Anna-Karin Öhman – Lärare i Stocksundskolan, Danderyd


Artiklar 31-35 av 35

Page
per page
Sätt fallande sortering
 1. Mitt i prick 3B grundbok
  Mitt i prick 3B grundbok
  107 kr
 2. Mitt i prick 3B lärarhandledning
  Mitt i prick 3B lärarhandledning
  375 kr
 3. Mitt i prick 3B kopieringsunderlag
  Mitt i prick 3B kopieringsunderlag
  520 kr
 4. Mitt i prick 3B paket
  Mitt i prick 3B paket
  2428 kr

Artiklar 31-35 av 35

Page
per page
Sätt fallande sortering