Välkommen till Majemas webbinarier!

Vill du få fortbildning och inspiration, ta del av få konkreta tips och övningar som du kan testa i klassrummet redan nästa dag eller fördjupa dig i något av våra läromedel? Här kan du som lärare i åk FK-6, läsa mer om och anmäla dig till våra kostnadsfria webbinarier. Här samlar vi även genomförda webbinarier om våra läromedel som är inspelade och som du kan titta på när du vill.

På gång!

Majema pedagogträff med Anne-Marie Körling

Väck Läshungern tillsammans! - hur du som lärare kan visa vägenl

Läsning måste ges tid och få plats och lärarens betydelse kan inte nog understrykas, menar Anne-Marie Körling, lärare, föreläsare, författare och Sveriges tidigare läsambassadör. Hur kan läraren inspirera och visa vägen till läslust och vilka böcker ska barn läsa? Lyssna till en inspelad föreläsning med Sveriges läsfrämjare där läsningen görs synlig. Föreläsningen rekommenderas för dig i FK-åk 3. Vi har ett begränsat antal platser.


  • 3 nov kl. 15.00 - 16.00.

Till anmälningsformulär!


 

Tidigare inspelade webbinarier!

Presentation av Mitt i prick matematik Fk-åk3!
Hur kan du som lärare skapa goda förutsättningar för dina elevers lärande när att alla elever är olika och har kommit olika långt i sin matematiska utveckling? Här får du veta hur serien kan stötta dig som lärare i din undervisning - du får veta allt du behöver om hur serien är uppbyggt, hur du kan arbetat med det digitala stödet och hur arbetsgången är. Webbinariet är inspelat i maj 2020.

Presentation av Läsresan FK-åk3
Är läsa och skriva tillsammans vägen till framgång? Blir eleven en skicklig läsare och skrivare om arbetet upplevs kreativt, meningsfullt och lustfyllt? Följ med läraren och medförfattaren Nelly Bonner på en resa in i Läsresans språkstimulerande miljö där forskning och kreativitet går hand i hand. Webbinariet är från maj 2020.

Presentation av Mitt i prick matematik åk 4 -6!
Bli trygg i din bedömning och få goda förutsättningar för att kunna möta spridningen i din klass. Här presenteras seriens upplägg och arbetsgång och hur du arbetar med det digitala stödet. Webbinariet är inspelat i maj 2020.