Ring oss +46 8 716 67 95

Om oss

Om Majema

Majemaförlaget erbjuder läromedel för F-6 och planeringsverktyg för både lärare och elever. Våra läromedel sätter guldkant på undervisningen och ger lärare stor flexibilitet! Vi arbetar för ett lärande fyllt av kreativitet, glädje och struktur.


Av lärare - för lärare!
Alla våra titlar är framtagna och författade av erfarna lärare med en djup förståelse för yrket. Vi är förlaget som fokuserar på att underlätta och inspirera ditt arbete som lärare med kvalitativa läromedel.


Har du en läromedelsidé?

Älskar du att göra egna övningar till dina elever? Brukar dina kollegor arbeta med dina uppgifter i sina klasser? Vi vill gärna höra mer om dessa! De övningar du har provat och som du vet funkar! Låt dem inte stanna i dina pärmar, dela med dig! Kanske är det här ditt första steg mot att bli författare till ett läromedel?

Så här tänker vi

På Majemaförlaget har vi en stark tro på läromedels förmåga att skapa arbetsglädje och kreativitet i klassrummet. Våra läromedel och planeringsverktyg ska underlätta för dig som lärare att hjälpa varje elev att nå kunskapsmålen - och ha en härlig resa på vägen dit.

Frilansredaktör för läromedelsprojekt!

Vi söker en frilansredaktör för ett läromedelsprojekt i engelska. Utöver din redaktörserfarenhet vill vi att du är utbildad lärare åk 1-6 och har undervisat i engelska på mellanstadiet. Välkommen med din ansökan till info@majema.se
Det här är Majema!

Tack alla ni som varje år använder Majemaförlagets läromedel och kalendrar!

En kväll för drygt trettio år sedan, när barnen hade somnat, satt jag vid köksbordet och skissade på Majemas första gula planeringskalender. Efter flera år som lärare utomlands var familjen tillbaka i Sverige och idéerna jag hade fått med mig var redo att bli verklighet.

Till första upplagan 1982 använde jag gnuggbokstäver och drog linjerna för hand med tuschpenna. De tryckta kalendrarna förvarade jag i mitt lilla lager hemma i hallen och under vår säng. 

Sedan dess har Majema utvecklats till ett populärt förlag med läromedel och planeringsverktyg för lärare och elever. På kontoret i Nacka Strand arbetar idag ett stort, härligt gäng med engagerad och proffsig personal i alla led.  Det enda som är sig likt är det personliga engagemanget och passionen för att ta fram bra material med tydlig struktur som underlättar och inspirerar i lärares vardag.

2016 är ett stort år för oss. Nu får Språkskrinet, vår serie i svenska för åk 1-6, sällskap av två gedigna basläromedel i matematik och engelska. Hoppas att ni kommer att uppskatta dem lika mycket som jag!

Marianne Billström
Grundare av Majemaförlaget