Mitt i Prick basläromedel i matematik FK - åk 6

Matteserien som gör att du räcker till!
  • Fk - Åk 6
  • Matematik
  • Basläromedel
Logga in på elevwebben mip.se

Är du elev eller förälder och vill logga in på elevwebben för Mitt i Prick åk 4-6? Klicka här.

Om Mitt i Prick

Mitt i prick är ett heltäckande basläromedel i matematik där eleverna får möta matematikens värld och dess olika begrepp på ett genomtänkt och utvecklande sätt redan i förskoleklass. Serien har en tydlig arbetsgång som främjar utvecklingen av elevernas matematiska förståelse. Från åk 1 innehåller läromedlet, förutom den viktiga färdighetsträningen, flera kapitel med fokus på matematiska begrepp, problemlösning och kommunikation.

Se filmen om Mitt i Prick Fk - Åk 3

Mitt i prick är ursprungligen ett läromedel från Finland som har arbetats om utifrån Lgr22, av svenska författare. Resultatet är ett matematiskt innehåll med det bästa från två världar.

Möt spridningen i gruppen

Mitt i prick är ett gediget och genomtänkt läromedel som ger dig ett samlat grepp över din lektion och din undervisning, kapitel för kapitel.

Grundboken - där två sidor utgör basen och en tredje sida innehåller övningar för fördjupning. Extra bedömningshäfte medföljer för åk 4-6

Kopieringsunderlaget – med färdighetsträning och fördjupning i två nivåer, kopplat till lektionen. 

Lärarhandledningen – med flera förslag för varje lektion på aktiviteter för en varierad undervisning samt facit, läxuppgifter och tester för kopiering. För åk 4-6 finns bedömningshjälp och stöd för reparerande arbete.

En webb som lyfter din undervisning

Lärarwebben – Mitt i pricks digitala stöd är till för att ge dig redskap för undervisningen. Här får du möjlighet att visa varje övning i grundboken i storformat så att dina genomgångar och uppföljningar blir tydligare och enklare för eleverna. Du får färdiga, pedagogiskt illustrerade, genomgångar kopplade till det nya som läras i varje kapitel. Och verktyget "Mattelådan" med sina interaktiva övningar - den kommer du att gilla!  

Elevwebben (åk 4-6) – ger individuell färdighetsträning på flera nivåer med självrättande övningar kopplade till kapitlet. Här finns problemlösning, färdighetsträning, kluringar och begreppsträning Elevwebben ingår i samma paket som lärarwebben. 

Prova det digitala stödet

Hundraruta

Ladda ner och skriv ut vår populära Hundraruta, en affisch i storformat. Vi har också övningar och lektionstips för arbetet med hundrarutan.

Hundraruta

"Jag och eleverna är jättenöjda med Mitt i prick! Barnen är motiverade och vi pratar mycket matte! Lärarwebben gör det tydligt för eleverna vid t.ex. genomgångar. De gillar särskilt berättelserna med tillhörande uppgifter. De får inte missas – ett måste i undervisningen!"

Anna Landtreter Söderåkra skola

”Jag har aldrig haft en klass som presterat så bra på NP-problemlösningdelen. Många elever klarade alla delprov och några hade alla rätt på alla proven. Mitt i prick är den bästa serien jag använt under mina 20 år som lärare.”

Anna Karin Wahlqvist Björknässkolan

”Lärarhandledningen är en guldgruva med alla aktiviteter som följer varje kapitel. Jag blir verkligen sugen på att låta eleverna arbeta i grupp och par och tänka matte på fler sätt än bara genom att räkna i boken. Lärarwebben kompletterar fint och jag älskar att genomgångarna finns som förberedda presentationer med frågor och exempel.”

Sara Holgersson Vallhallaskolan

Mitt i Prick