Webbinarier
Vill du få fortbildning och inspiration, ta del av konkreta tips och övningar som du kan testa i klassrummet redan nästa dag eller fördjupa dig i något av våra läromedel? Här kan du som lärare i FK-åk 6, läsa mer om och anmäla dig till våra kostnadsfria webbinarier. Få tips och nya idéer som du kan använda i din undervisning.
Längre ner på sidan samlar vi även genomförda webbinarier om våra läromedel som du kan titta på när du vill.
Läsutveckling och läsglädje
Att god läsförståelse är grunden för ett framgångsrikt och livslångt lärande kan vi nog alla hålla med om. Men vad krävs för att skapa läsglädje i klassrummet efter den initiala läs- och skrivinlärningen och hur främjar vi läsglädje och läsutveckling?
I denna föreläsning med Katarina Herrlin får du både argument och praktiska verktyg för att främja läsglädje och läsutveckling. Katarina guidar dig genom vad den aktuella forskningen säger samt belyser vilka utmaningar och möjligheter detta skapar för dig som lärare. Katarina berättar även om vilka nycklar som finns för att bygga språkförståelse, utveckla ordkunskap och förbättra ordavkodning. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Katarina.
Katarina är universitetslektor i didaktik med inriktning mot läs- och skriv, samt lärarutbildare vid Linnéuniversitetet. Hon är lågstadielärare och har lång erfarenhet av undervisning i grundskolans tidiga år. Katarina har även skrivit ett flertal läromedel i svenska för årskurserna FK-åk 3.
Innan Katarinas föreläsning startar får du lyssna till en kort presentation av Läsresan, Majemas basläromedel i svenska.
Anmäl dig härDe allra flesta lärare har någon gång träffat på elever som påvisat svårigheter i matematik och i alla klassrum sitter någon eller några elever som får kämpa med matematikämnet. Matematik-svårigheter är vanligt förekommande och det är viktigt att lärare har verktyg för att stötta dessa elever på bästa möjliga sätt.
Men vad är matematiksvårigheter? Vilka orsaker finns det till att en elev är i matematiksvårigheter och hur kan du hjälpa eleven? Johanna Bollings föreläsning Elever i matematiksvårigheter - förstå, identifiera och stödja ger dig en ökad kunskap kring matematiksvårigheter, skapar djupare förståelse för elever i matematiksvårigheter samt ger praktiska verktyg och tekniker kring hur skolan kan hjälpa dessa elever. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Johanna.
Johanna Bolling är biträdande rektor. Hon har även varit förstelärare i matematik och matematikutvecklare där hon bland annat arbetat med undervisningsutveckling.
Innan föreläsningen presenterar Majema läromedlet Läsresan.
Anmäl dig härKooperativt lärande – ett hållbart lärande
I detta webbinarium kommer Johanna Bolling och Moa Ahrnbom berätta om hur de använder kooperativt lärande för att skapa ett samarbetande klassrum med delaktiga och aktiva elever och hur det blir en del av värdegrundsarbetet. Deras föreläsning kommer bjuda på tips om hur de använder läromedel i kooperativa strukturer, klassrumsmöblering, hur de skapar grupper, ger eleverna olika roller och hur de arbetar med utvärdering. Deras exempel kommer från låg- och mellanstadiet. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Johanna och Moa.
Johanna Bolling är biträdande rektor. Hon har även varit förstelärare i matematik och matematikutvecklare där hon bland annat arbetat med undervisningsutveckling.
Moa Ahrnbom är lärare på lågstadiet med flera års erfarenhet. Moa är förstelärare med fokus på elevers ansvar och inflytande. Där bland annat kooperativt lärande, hållbar bedömning och differentierad undervisning ingår. Hon har många års erfarenhet av att arbeta med skolutveckling.
Innan föreläsningen presenterar Majema läromedlet Mitt i Prick.
Anmäl dig här