Jobba hos oss

Majemaförlaget söker en matematikredaktör

Majema är specialiserade på läromedel för skolåren FK till åk 6 och utvecklar skolböcker och e-läromedel av hög kvalitet. Vi söker nu en matematikredaktör som vill ta över ansvaret för serien Mitt i prick. Utveckling av matematikserien Mitt i prick påbörjades för sex år sedan och är nu helt utbyggd upp till åk 6. Serien har tagits väl emot och vi går nu in i ett nytt spännande skede, där serien ska fortsätta utvecklas och marknadsföras.

Exempel på arbetsuppgifter som ansvarig matematikredaktör

- Innehållsutveckling av tryckta och digitala komponenter för lärare och elever. Arbetet är brett och innefattar författande, idéinsamling och redaktörsarbete samt även projektledning, rekrytering och administration.

- Framtagande av grundidéer och manus för marknadsföringsmaterial som t.ex. filmer, produktblad, kataloger, produkttexter och bilder.

- Deltagande vid mässor, pedagogträffar, webbinarier, sociala medier och skolbesök.

- Kontakt med lärare som använder serien genom skolbesök och lärarträffar.

- Omvärldsbevakning (forskning, läroplansförändringar och skolutveckling, marknaden i Sverige och utomlands)

  Din profil

  - Har minst 10 år som matematiklärare på låg- eller mellanstadiet.

  - Brinner för matematik och är aktivt deltagande i diskussioner som förs kring pedagogik.

  - Har ett intresse för läromedelsutveckling.

  - Det är även självklart meriterande, men inte ett krav, om du tidigare arbetat som matematikredaktör.

   Som person söker vi dig som är

   - Idérik

   - Strukturerad och noggrann

   - Nyfiken

   - Driven

   - Ödmjuk

    Ansökan
    Tycker du att detta låter intressant? Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka. Allra senast den 1a oktober 2022 vill vi ha din ansökan. Mejla gärna CV och personligt brev till VD Marcus Billström marcus.billstrom@majema.se.

    (Publicerades 17e augusti 2022)

    Har du en läromedelsidé?

    Älskar du att göra egna övningar till dina elever? Brukar dina kollegor arbeta med dina uppgifter i sina klasser? Vi vill gärna höra mer om dessa! De övningar du har provat och som du vet funkar! Låt dem inte stanna i dina pärmar, dela med dig! Kanske är det här ditt första steg mot att bli författare till ett läromedel? Mejla kundtjanst@majema.se. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!