Mässor

Äntligen är höstterminen igång och vi får möjlighet att träffas. Förutom alla fina webbinarier och pedagogträffar vi arrangerar under hösten (missa inte att anmäla dig!) så kommer vi även finnas på plats ett par mässor i höst. 

Skolporten - Svenska som andraspråk
Skolportens årliga fortbildning för dig som undervisar i svenska som andraspråk i grundskolan eller gymnasiet. Du får ta del av den senaste forskningen kring undervisningen av elever som har svenska som andraspråk där man berör punkter såsom

 • Bygga svenska – stöd för planering, genomförande och bedömning
 • Läsinlärning för elever med annat modersmål än svenska.
 • Praktisk ordundervisning i sva-klassrummet
Majema är på plats för utställningen och så du kan passa på att bläddra i våra böcker och diskutera hur vi kan hjälpa dig att stärka läs- och skrivundervisningen för elever som har svenska som andraspråk.
 • 12-13 oktober 2023, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Läskonferensen 2023 - Läsande och skrivande i flerspråkiga klassrum

Högskolan Kristianstad bjuder in till en dag fylld av läsglädje ur ett flerspråkighetsperspektiv. Majema finns på plats på utställningen och du kan få bläddra i våra böcker och inte minst prata om hur både du och dina elever kan få riktig läs- och skrivglädje i klassrummet!

 • 13 oktober 2023 i Kristianstad

Lärare tipsar lärare
Majema sponsrar eventet Lärare tipsar Lärare, där lärare via föreläsningar och workshops delar med sig av sina framgångsrika lektionsupplägg.

 • 21-22 oktober, Rättvik

Vi lär, inspiration Gotland
Majema deltar som utställare under läromedelsmässan "Vi lär, inspiration Gotland" den 30 oktober i Visby. Konferensen arrangeras av Region Gotland.

Mer information kommer! 

 • 30 oktober, Visborg, Gotland

Lärkraft 2023
Under Lärkraft 2023 får du möta högintressanta föreläsare som delar med sig av erfarenheter och praktiska råd kring undervisning, pedagogik och lärande. Lyssna bland annat till när Oliver Smith talar om hur du kan använda skönlitteratur i din undervisning! Majema är på plats och vi ser fram emot att träffa dig. 

 • 1 november, Stockholmsmässan Älvsjö, Stockholm

Förskoleklassens rikskonferens 2023
Majema finns på plats och du kan bläddra i våra böcker och testa vårt material på följande datum och orter för Förskoleklassens rikskonferens 2023 

 • 24 November, Sankt Gertrud konferens, Malmö
 • 1 december, Hotell Gothia Towers, Göteborg
 • 8 december, Lustikulla - Liljeholmen Konferens, Stockholm

 

Digitalt skolbesök

Koppla upp och koppla av - vi svarar på alla dina läromedelsfrågor

Läs mer
Boka en Majemalåda

Boka en läromedelslåda för påseende med våra storsäljande favoriter.

Läs mer

Mingel i lärarrummet!

Ibland är det svårt att få till en resa till en mässa eller event, därför erbjuder vi en en mobil läromedelsutställning. Duka upp i lärarrummet - vi bjuder på tilltugget!

Läs mer