Kom igång digitalt

Här hittar du information och guider som hjälper dig komma igång med dina digitala läromedel, lärar - och elevwebbarna.  

 

Aktivera dina digitala läromedel

Innan du börjar använda Majemas digitala läromedel behöver först tilldela dig och  aktivera en licens. Ta hjälp av vår guide och instruktionsfilm som visar hur du gör för att komma igång. 

Är du ny användare och saknar ett konto, be skolans administratör att bjuda in dig eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svar på vanliga frågor och svar om digitala läromedel

Läs mer
Instruktionsfilm

Ta hjälp av vår korta film och kom snabbt igång med dina digitala läromedel

Läs mer
Vi guidar dig - så här kan du arbeta med dina lärar- och elevwebbar
Läsresan FK-3

Du hittar både läsebok och arbetsbok att visa i storformat. Från lärarwebben har du även tillgång till lärarhandledning och möjlighet att skriva ut alla kopieringsunderlag i färg. Inled dina lektioner med att lyssna på kapitlets text och arbeta med uppgifter på stor skärm. På elevwebben finns läsebokens alla texter inlästa för eleverna och ett stort urval av självrättande övningar. Dessutom finns ett helt nivåboksbibliotek med 64 olika titlar på 8 olika nivåer.

Se videoguide

Språkskrinet

Att arbeta med Språkskrinets lärarwebb är riktig kul! Lärarwebben innehåller hela elevboken samt flera nya övningar. Språkskrinets lärarwebb har samma upplägg och innehåll som böckerna och alla bokens sidor skrivbara i denna digitala version. Här finns även nya kompletterande övningar unika för lärarwebben, som du med fördel kan använda dig av vid dina genomgångar.

Se videoguide

Mitt i prick matematik FK-åk 6

Lärarwebben ger dig tillgång till färdiga genomgångar för lektionen, olika interaktiva verktyg för genomgångar och repetition samt kapitlets berättelse inläst med en mattefråga som avslutning. Mitt i prick åk 4-6 innehåller även en elevwebb med självrättande övningar, färdighetsträning på två nivåer, problemlösningsuppgifter, begreppsträning och kluringar. Eleverna loggar enkelt in på mip.se med klassens gemensamma lösenord.

Se videoguide

Learn English

En lärarwebb med allt samlat på en plats – bekvämt, lättanvänt och med tilltalande form. Förstora varje övning från grundboken, sjung med i sångerna, lyssna på texterna, bläddra och läs i bilderböckerna, titta på filmerna samt träna på ord och uttal med hjälp av interaktiva övningar.

Se videoguide