Mitt i Prick basläromedel i matematik FK

Matteserien som gör att du räcker till!
Mitt i prick är ett heltäckande basläromedel i matematik där eleverna får möta matematikens värld och dess olika begrepp på ett genomtänkt och utvecklande sätt redan i förskoleklass.

Se filmen

Om Mitt i Prick FK

I Mitt i prick för förskoleklass får dina elever möta matematikens värld och dess olika begrepp på ett genomtänkt och utvecklande sätt. Sidorna i boken är tydliga med varierade uppgifter och lekfulla illustrationer, allt för att stödja eleverna i deras matematiska förståelse. Genom att kombinera grundbokens uppgifter med aktiviteter, spel och praktiska övningar utvecklar ni de matematiska förmågorna tillsammans.

Mitt i prick FK är författad utifrån den reviderade läroplanen för grundskolan. Tillsammans med den interaktiva lärarwebben och dess matteverktyg, den innehållsrika lärarhandledningen med kopieringsunderlag har du som lärare allt du behöver färdigplanerat och klart.

Upptäck fördelarna med lärarwebben

Mitt i pricks lärarwebb för förskoleklass är till för att ge dig redskap för undervisningen. Här får du möjlighet att visa varje övning i grundboken i storformat så att dina genomgångar och uppföljningar blir tydligare och enklare för eleverna. Du får färdiga, pedagogiskt illustrerade, genomgångar kopplade till det nya som läras i varje kapitel. I verktyget Mattelådan - den kommer du att gilla!


Mitt i prick FK grundbok

Mitt i prick FK är en introduktion till matematiken och dess olika begrepp. Genom att kombinera grundbokens uppgifter med aktiviteter, spel och praktiska övningar från lärarhandledningen, utvecklar ni de matematiska förmågorna tillsammans.

Mitt i prick FK lärarwebb

Med Mitt i prick FK lärarwebb kan du visa grundbokens sidor i storformat. Här finns Mattelådan med sina interaktiva verktyg som knappar, pengar, klocka m.m., som du kan använda i din undervisning. Du kan även visualisera olika matematiska begrepp såsom fler, färre, mönster och antal. Vissa av lärarhandledningens kopieringsunderlag kan du skriva ut i färg, direkt från lärarwebben.

Prova digitalt

Lärarhandledning

Här finns förslag till hur du kan inleda och samtala om den matematik eleverna ska få arbeta med i boken. Du får också beskrivning  på olika aktiviteter där eleverna får öva det aktuella momentet. I lärarhandledningen hittar du de kopieringsunderlag som hör till lektionerna. Här finns även extra kopieringsunderlag för problemlösning och för att bygga med stickor och klossar.

Mitt i prick – väggkort 0-10

Väggkorten levereras i A4 format, två hus på varje kort och en klipplinje. Med väggkorten bygger du och dina elever en fin och tydlig tallinje 0–10, i form av en husrad. Tallinjen ger många möjligheter till övningar med eleverna.

Öva räkneramsan 0–10 tillsammans, fram och baklänges.
Gissa talet – täck över ett eller flera tal, dina elever får gissa.
Vilket tal kommer före … / efter …

Mitt i prick knappar

Knappar är ett användbart plockmaterial i matematik. Med knappar kan eleverna räkna antal, gruppera antal, dela lika, öva begrepp som fler och färre, lägga mönster och mycket mer.

I matematikserien Mitt i prick finns många aktiviteter i lärarhandledningen som utgår från att eleverna har tillgång till knappar.

Förpackning med 252 runda knappar, plast, i sex olika fina färger, storlek 20 mm

Vill du veta mer?

Nyfiken på att bläddra i seriens alla delar? Beställ en Mitt i prick låda! Du får ha den till påseende på skolan i två veckor helt kostnadsfritt. Perfekt när du vill titta och bläddra i böckerna tillsammans med kollegorna.

Beställ en låda Boka ett skolbesök

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad, få prova-på-övningar och bli inspirerad med Majemas nyhetsbrev!

Mitt i Prick