Upptäck alla fördelar med digitala läromedel

Majemas digitala läromedel väcker lust att lära och ger stöd till din undervisning - en lärresurs som förhöjer kvaliteten på dina genomgångar och håller samma höga kvalitet som våra tryckta böcker. Med interaktiva övningar och smart funktionalitet får du ett verktyg som underlättar och lyfter din undervisning.

Gemensamt för våra digitala läromedel är:

- Innehåller hela grundboken i digital version för gemensam visning, genomgång och uppföljning.
- Är anpassad för interaktiv skrivtavla och projektor, via dator eller surfplatta.
- Individlicens omfattar 12 månader.
Våra digitala läromedel utgörs av ett webbstöd för läraren – en lärarwebb – som är unikt anpassad till de tryckta böckerna och har specifika tillägg, som t.ex. spel, ljudfiler, filmer och extra övningar.

Till flera av våra lärarwebbar ingår även en elevwebb (Läsresan FK-åk 3 och Mitt i Prick åk 4-6) där eleverna kan ta del av innehåll från grundboken samt fördjupa sig i mängder av interaktiva övningar på egen hand och i sin egen takt.

Lärarwebb

Gemensamma genomgångar ger fler elever chansen att förstå

Med lärarwebbarna kan du ha tydliga pedagogiska genomgångar med din klass. Alla grundböckerna visas i ett stort format – du får dina elevers uppmärksamhet direkt.


Digitala läromedel som fångar elevernas intresse och lust att lära

I de olika lärarwebbarna möter du flera varierade interaktiva övningar, filmer, berättelser, färdiga genomgångar, färdighetsträning och mycket mer. 

Prova utan att logga in

Elevwebb

Fördjupning och smart funktionalitet i elevwebben

På elevwebben kan eleverna ta del av innehåll från grundboken samt olika interaktiva övningar att fördjupa sig i på egen hand och i sin egen takt. Det är enkelt för dina elever att logga in, alla elever har samma lösenord. Elevwebben kan användas både i skolan och i hemmet.

Våra läromedel med webbstöd
Läsresan Fk - åk 3

Läsresan är ett basläromedel i svenska för förskoleklass – åk 3 där arbetet med språket utgår från en läsebok med berättelser, sagor, rim och ramsor och faktatexter. Alla olika texttyper finns representerade.

Lärarwebben – ditt digitala undervisningsstöd

Här startar din undervisning! Du kan inleda med att gå igenom de nya orden som hör till kapitlet, lyssna till texter, upptäcka bokstäverna till både form och ljud och använda de olika interaktiva övningarna.

I lärarwebben har du förutom läse- och arbetsbok även tillgång till lärarhandledning, kopieringsunderlag samt elevens webb. Från lärarwebben aktiverar du de kapiteltexter du vill att eleven ska öva på.

På flera av läsebokens sidor hittar du interaktivt material som är kopplat till den aktuella sidan. Klicka på sidans webblogga för att komma till materialet.

Läs mer

Språkskrinet åk 1-3

Språkskrinet är en serie i svenska som syftar till att ge eleverna ett rikare talat och skrivet språk, en fördjupad läsförståelse samt goda strukturer i sitt språkanvändande.

På lärarwebben finns hela arbetsboken för genomgångar och uppföljning. Sidorna är skrivbara och sparas automatiskt. Lärarwebben är anpassad för interaktiv skrivtavla, projektor, dator och surfplatta.


Läs mer

Learn English åk 1-3

Learn English är ett lättanvänt basläromedel i engelska som tar ämnet på allvar, redan från årskurs 1. Med arbetsbok, interaktiv webb och lärarhandledning har du ett komplett läromedel som tar tillvara varje minut i timplanen.

Learn English lärarwebb har allt du behöver samlat på en plats. Grundbok och webb går hand i hand.

Du har kapitlets startsida där du kan välja vilken sida ni ska arbeta med. Varje kapitels bilderbok finns inläst på originalspråk så att ni kan lyssna, samtala och läsa. Du som lärare kan välja om det ska vara med eller utan understrykningsfunktion. Du har även kapitlets ord som hörövning, där kan ni lyssna, säga efter, peka och ringa in. Ni hittar rap/sång kopplat till kapitlets tema att lyssna på och sjunga med tillsammans, vilket även finns som singback. Du hittar flertalet hörövningar, vilka du kan använda för att se om eleven kan lyssna, förstå och följa en enkel instruktion. Varje kapitels fraser finns som film, titta tillsammans, lyssna, låt eleverna säga efter och dramatisera. Varför inte göra en liten show. Ett lekfullt sätt att öva kapitlets ord är med Vocabulary wheel.

Läs mer

Learn English åk 4-6

Till Learn English finns en webb med en lärar- och en elevdel. Lärarwebben innehåller allt du behöver för att din undervisning ska bli struktrerad och inspirerande. Här finns alla texter från textbok inlästa med varierade engelska dialekter. Du hittar även grammatikgenomgångar, dialogfilmer, pratuppgifter, hörövningar och mycket mer.

I elevwebben kan dina elever lyssna och läsa vidare på egen hand, i sin egen takt.  De kan repetera ord och grammatik i självrättande övningar.

Läs mer

Mitt i Prick FK-åk 3

Lärarwebben till Mitt i Prick för FK-åk 3 innehåller övningar för genomgångar och repetition. Här hittar du förutom grundbokens alla sidor även:

Vi lär – pedagogiskt illustrerade genomgångar av det nya som ska läras.

Vi övar – lekfull färdighetsträning kopplat till lektionens innehåll.

Mattelådan – interaktiva verktyg för genomgångar och repetition t.ex. klocka, tallinje, knappar och pengar.

Berättelsen – kapitlets berättelse inläst med en mattefråga som avslutning.

På elevwebben får eleverna färdighetsträning på olika nivåer inom områdena taluppfattning och de fyra räknesätten. Eleverna följer med på en resa genom spännande spelmiljöer såsom bondgård, industri, sport, stad, natur och matematisk historia. Klassen samlar gemensamma poäng och kan därigenom komma vidare till nästa miljö. Eleverna loggar enkelt in på mip.se med klassens gemensamma lösenord och kan sedan arbeta på sin nivå.

Läs mer

Mitt i Prick åk 4-6

Ett basläromedel i matematik för åk 4-6. Matteböckerna som gör att du räcker till. Ett kapitel är tänkt att vara en lektion så att du kan hålla klassen samlad.

Starta din lektion med hjälp av lärarwebben. Här kan ni lyssna på berättelsen, ha genomgångar, diskutera kring metod och begrepp samt arbeta med problemlösning. Dessutom ingår lärarhandledning, kopieringsunderlag och alternativa prov.

• Berättelse – Lyssna till kapitlets berättelse och avsluta med att tillsammans svara på mattefrågan som hör till.

• Metod och begrepp – Visa och samtala om metoden och begreppen som hör till kapitlet.

• Genomgång – Använd de färdiga genomgångarna för att introducera det moment som tas upp i elevboken. Till varje genomgång finns tydliga läraranvisningar.

• Boken – Elevbokens sidor finns med för att ni tillsammans ska kunna gå igenom och diskutera uppgifter och lösningar.

• Problemlösning – Förutom de problemlösningsuppgifter som finns i elevboken finns här ytterligare uppgifter att diskutera och lösa tillsammans.

• Mattelådan – Du kan själv komplettera de färdiga genomgångarna med hjälp av verktygen i mattelådan. Här finns olika bakgrunder att välja bland samt konkret material, till exempel tiobasmaterial, pengar och talkort.

På startsidan navigerar du enkelt till det avsnitt och kapitel ni arbetar med. Här har du även tillgång till lärarhandledning, kopieringsunderlag och alternativa prov.


På elevwebben finns självrättande övningar kring kapitlets moment. Eleverna loggar enkelt in på mip.se med klassens gemensamma lösenord. Här finns färdighetsträning i två nivåer, problemlösningsuppgifter samt begreppsträning och kluringar.

Elevwebben innehåller följande

• Träna mera med konkret stöd

• Färdighetsträning på två nivåer

• Begreppsträning

• Kluringar

• Problemlösning

• Verktygslåda


Läs mer

Vanliga frågor och svar

För tryckta och digitala läromedel

Läs mer
Filmer & guider

Upptäck våra läromedel med inspirerande filmer och guider.

Läs mer
Kom igång digitalt

Kom enkelt igång med dina digitala läromedel. Vi hjälper dig hela vägen!

Läs mer
Prova på utan att logga in

Prova ett kapitel utan att logga in – tryckt och digitalt!

Läs mer

Vad säger lärare om webbarna?

"Läsresans webb är komplett! Jag inleder varje pass med att göra övningarna och lyssnar på texten som hör till kapitlet. Vi går igenom uppgiften till arbetsboken och eleverna får en tydlig och klar bild över vad de ska göra och arbeta med. Fantastistkt att man har tillgång till lärarhandledningen, elevernas webb och kopieringsunderlag."

Eva Ruthström

Sticklinge skola

"Jag använder mig av Mitt i prick lärarwebb där jag och mina elever arbetar utifrån cirkelmodellen. Först testar vi att göra uppgifter och uträkningar gemensamt, på webben. Därefter får eleverna jobba enskilt/i par. När genomgången är klar vet alla elever hur de ska fortsätta arbetet på egen hand. Det har aldrig varit så tydligt."

Kerstin Furuberg

Råtorpsskolan

"För mig är webben till Learn English mer än ett komplement till boken. Sångerna är så bra att både börja och avsluta lektionerna med. Många som inte gärna talar engelska högt i klassen sjunger ändå med när klassen skrålar i kör. Webben är snabbladdad lättmanövrerad och stilren, trots att den är full med så mycket bra."

Stellan Taberman

Katarina Södra skola